سلامتی

نکاتی که کودکان برای سلامتی عمومی باید رعایت کنند

این مقاله به بررسی نکاتی که برای حفظ سلامت کودکان بسیار حیاتی است، می‌پردازد. بر اساس تحقیقات پزشکی و سلامت عمومی، مهمترین نکات به طور خلاصه شامل موارد زیر می‌شود:

  1. تغذیه سالم: تغذیه صحیح و متنوع با ارائه مواد غذایی غنی، از جمله میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و منابع پروتئینی، برای رشد و توسعه کودکان بسیار حیاتی است.
  2. فعالیت بدنی: فعالیت‌های ورزشی منظم کودکان را از جمله بازی‌های فیزیکی و ورزش‌های خاص، بهبود می‌بخشد و از چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن جلوگیری می‌کند.
  3. خواب کافی: خواب کافی و با کیفیت برای رشد و توسعه صحیح فیزیکی و ذهنی کودکان بسیار حیاتی است.
  4. تمیزی و بهداشت: حفظ بهداشت شخصی، شامل شستشوی دست‌ها و حفظ تمیزی بدن، از انتقال عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کند.
  5. واکسیناسیون: رعایت برنامه واکسیناسیون کامل کودکان برای پیشگیری از بیماری‌های قابل پیشگیری از جمله شهرک و خرازی ضروری است.
  6. مدیریت استرس: آموزش به کودکان در مورد مدیریت استرس و احساساتشان می‌تواند به ایجاد سلامت روانی و اجتماعی آنها کمک کند.
  7. مراجعه به پزشک: برنامه‌ریزی برای مراجعه منظم به پزشک برای بررسی‌های سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

این نکات، اگر به طور منظم و مداوم رعایت شوند، به حفظ و ارتقاء سلامت کودکان کمک می‌کنند و زندگی سالم و پویایی را برای آنها فراهم می‌آورند.

1. وعده های غذایی مکرر

شما می توانید سه وعده غذایی در روز را بر اساس ترجیح فرزندتان به چند وعده/بخش کوچک تقسیم کنید. این روش می‌تواند مفید باشد اگر کودک اهل غذا خوردن باشد. وعده های غذایی را در فواصل منظم به وعده های کوچک تقسیم کنید.

به عنوان مثال، می توانید صبحانه را به دو وعده کوچک در طول صبح تقسیم کنید. می توانید یک ناهار سبک و سپس یک میان وعده بعد از ظهر سرو کنید. می‌توانید قبل از شام یک غذای سرو کنید، مانند سوپ، و بعداً غذا را سرو کنید.

می‌توانید چندین ترکیب را آزمایش کنید و ببینید چه چیزی برای فرزندتان مفید است. همچنین می‌توانید با یک متخصص تغذیه کودکان صحبت کنید تا بدانید چه چیزی برای کودک شما بهتر است.

2. میوه و سبزیجات بیشتر

میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که برای اندام های سالم و ایمنی ضروری هستند. اکثر کودکان تمایل دارند از خوردن میوه و سبزیجات اجتناب کنند. با این حال، راه هایی وجود دارد که می توانید کودک خود را تشویق کنید تا دوز روزانه میوه و سبزیجات خود را دریافت کند.

میوه هایی مانند موز، سیب و پرتقال را در یک سبد قرار دهید و روی میز ناهارخوری قرار دهید. این مورد توجه کودک را زمانی که گرسنه است جلب می کند. این می تواند باعث شود که کودک بیشتر از خوردن غذاهای ناسالم به سراغ میوه ها برای میان وعده برود.

سبزیجات را در غذای دیگر پنهان کنید. می توانید سبزیجات خرد شده را در ساندویچ و کوفته بریزید. روش دیگر این است که خورش یا سوپ را با استفاده از سبزیجاتی مانند هویج، ذرت، گوجه فرنگی و اسفناج بپزید.

سس سبزیجات را برای سرو به عنوان همراه با هر وعده غذایی یا میان وعده آماده کنید.

همچنین می توانید از تخیل خود برای ترغیب کودکان خردسال به خوردن سبزیجات استفاده کنید. به عنوان مثال، تکه های بروکلی را با نام درختان شگفت انگیز سرو کنید. همچنین سعی کنید سالادها را برش بزنید و سس کنید تا جالب به نظر برسند.

3. خواب کافی

خواب برای سلامت روحی و جسمی ضروری است. در خواب است که بدن خود را ترمیم می کند و عملکرد ایمنی را بهبود می بخشد. کودکان برای رشد سالم به خواب کافی نیاز دارند (9). بنابراین، مطمئن شوید که کودک شما هر شب به اندازه کافی می خوابد.

کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال به ۹ تا ۱۲ ساعت خواب شبانه نیاز دارند، در حالی که نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ سال به ۸ تا ۱۰ ساعت خواب در شب نیاز دارند. یک روال را تنظیم کنید که هر شب چراغ ها را در زمان مشخصی خاموش کنید. چند ساعت قبل از خواب از تماشای صفحه نمایش خودداری کنید. اگر کودک شما برای خوابیدن مشکل دارد، ممکن است یک برنامه آرام بخش شبانه مانند خواندن کتاب یا گوش دادن به موسیقی برای مدت مشخصی را رعایت کنید.

کودکی در حال آشپزی
کودکی در حال آشپزی

4. قوانین رایج خانه

کودکان عادات والدین و خواهر و برادر خود را رعایت کرده و از آنها پیروی می کنند. بنابراین، ارائه نمونه های مناسب در خانه ضروری است. قوانین یکسانی را برای همه اعضای خانواده بدون استثناء رعایت کنید. به عنوان مثال، زمان مشخصی را برای هر عضو تعیین کنید تا به رختخواب برود.

قوانین مشترک برای همه به تقویت عادات سالم در بین کودکان کمک می کند. همچنین احتمال اینکه کودک هیچ قانون یا دستوری را ساده نگیرد، کمتر است، زیرا متوجه می شود که خواهر و برادر و والدین خود نیز از قوانین مشابهی پیروی می کنند.

5. ورزش را تشویق کنید

نوجوانان می توانند هر روز حدود هفت تا نه ساعت را در مقابل نمایشگرهایی مانند تلویزیون و گوشی هوشمند بگذرانند. افزایش زمان استفاده از صفحه نمایش می تواند منجر به سبک زندگی بی تحرک شود که می تواند خطر افزایش وزن را افزایش دهد.

کارشناسان توصیه می‌کنند زمان تماشای صفحه نمایش را در کودکان به چند ساعت در روز محدود کنید .کودک را تشویق کنید تا حداقل یک ساعت در روز فعالیت بدنی داشته باشد از طریق ورزش و فعالیت های دیگر، مانند دوچرخه سواری. اگر امکاناتی برای ورزش در فضای باز ندارید، می‌توانید بازی‌های سرپوشیده ساده را انجام دهید که شامل حرکت است. چند نمونه عبارتند از هاپسکاچ داخلی، هولا هوپ، گنج یابی، و ساخت یک تونل با کارتن های قدیمی. همچنین می توانید از وسایل ورزشی مانند چرخه های داخل خانه برای فعال کردن کودک استفاده کنید.

6. مکمل صحیح

معمول است که والدین مکمل های حاوی مالت حل شده در شیر را برای کودکان سرو کنند. چند نمونه دیگر از مکمل ها عبارتند از آب نبات های کلسیم جویدنی، آب نبات های ویتامین، و قرص های روغن ماهی. بیشتر مکمل ها حاوی مواد مغذی لازم برای رشد کودک هستند. با این حال، نیازهای تغذیه ای کودک می تواند بر اساس سن، وزن، جنسیت و فعالیت بدنی متفاوت باشد.

اکثر کودکان می توانند تغذیه روزانه خود را از یک رژیم غذایی متعادل و بدون نیاز به مکمل دریافت کنند. همچنین، استفاده از مکمل های نادرست ممکن است هیچ فایده ای نداشته باشد و ممکن است خطر افزایش وزن را افزایش دهد. بنابراین، اگر می خواهید به کودک خود مکمل های غذایی بدهید، ابتدا نظر پزشک اطفال را در نظر بگیرید.

7. واکسیناسیون

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، واکسیناسیون خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد و به فرد ایمن شده کمک می کند طولانی تر و سالم تر زندگی کند. بسیاری از والدین نگران عوارض جانبی احتمالی واکسن هستند. با این حال، عوارض جانبی عمدتاً خفیف هستند و مزایای واکسن بیشتر از خطرات ابتلا به بیماری است.

مطمئن شوید که همه اعضای خانواده شما واکسینه شده اند. سوابق واکسیناسیون کودک خود و هر یک از اعضای خانواده را حفظ کنید و برای بهترین محافظت در برابر بیماری ها به موقع واکسینه شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا