چگونه خطر ابتلا به هرگونه بیماری های عفونی را کاهش دهیم
سالم ماندن شامل بسیاری از عادات روزانه متفاوت است. اجتناب از عفونت ها جنبه مهمی برای جلوگیری از ناراحتی کوتاه مدت بیماری، عوارض طولانی مدت و کاهش خطر گسترش عفونت به دیگرانی است که ممکن است به ویژه در برابر بیماری شدید آسیب پذیر باشند.
با توجه جهانی به خطرات و پیشگیری از COVID-19، افراد بیشتری برای جلوگیری از گسترش عفونت ها اقداماتی را انجام می دهند که نتایجش به نفع همه است.
دست هایتان را بشویید
بسیاری از میکروب های عفونی بسته به محیط و عوامل بیماری زا (میکروارگانیسم های تولید کننده بیماری) می توانند از چند دقیقه تا چند ماه در هر زمان روی سطوح زندگی کنند. به طور منظم، مانند صفحه کلید کامپیوتر، کلید چراغ، یا دستگیره در.
انتقال دست به چهره و دست به دهان یکی از رایج ترین راه های انتشار بیماری های عفونی است. برای کمک به کاهش این نوع گسترش، شستشوی معمول دست ها برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض پاتوژن در دهان، چشم یا بینی توصیه می شود.
نحوه صحیح شستن دست ها
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کند دست های خود را به طور کامل و شدید با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید – تقریباً به اندازه زمانی که دو بار خواندن “تولدت مبارک” طول می کشد – و سپس با خشک کردن دست ها با حوله تمیز یا خشک کنید. خشک کردن هوا.
اگر آب و صابون همراه خود ندارید، یک ضدعفونی کننده دست یا دستمال مرطوب الکلی این کار را انجام می دهد.
همچنین مهم است که از برداشتن بینی یا جویدن ناخن خودداری کنید، به خصوص اگر دستانتان شسته نشده باشند. به فرزندان خود بیاموزید که همین کار را انجام دهند.
قبل از خوردن غذا حتما دست های خود را بشویید این عمل بی نهایت مؤثر است. همچنین غذاها و نوشیدنی های بسیاری وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد برای مثال عرق بهارنارنج
عرق بهارنارنج یکی از روشهای سنتی استفاده شده برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی است. این مواد طبیعی از گلها و برگهای درخت بهارنارنج به دست میآید و دارای خواص ضدمیکروبی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است. از آنجا که بسیاری از بیماریهای عفونی از طریق ویروسها و باکتریها منتقل میشوند، مصرف عرق بهارنارنج میتواند به عنوان یک روش طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به این بیماریها مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، مصرف عرق بهارنارنج میتواند بهبود عملکرد دستگاه گوارش را نیز فراهم کند و در نتیجه، بهبود وضعیت کلی سلامتی را ترویج دهد. اما لازم به ذکر است که قبل از شروع هرگونه روش درمانی یا پیشگیری، توصیه میشود که با پزشک معالج مشورت کرده و از میزان و روش مصرف مناسب آن آگاه شوید. تنها کافی است روش مصرف عرق بهار نارنج را بدانید.
از اشتراک گذاری اقلام شخصی خودداری کنید
مسواک ها، حوله ها، تیغ ها، دستمال ها و ناخن گیرها همگی می توانند منابع پاتوژن های عفونی از جمله باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها باشند. این اشیاء به عنوان فومیت شناخته می شوند، اصطلاحی که برای توصیف اشیاء یا موادی که می توانند حامل عفونت باشند، مانند لباس، ظروف یا مبلمان استفاده می شود.
در حالی که بسیاری از پاتوژن ها خطر انتقال از طریق فومیت ها را ندارند، برخی از آنها به طور بالقوه از این طریق پخش می شوند.
این موارد عبارتند از:
- کلستریدیوم دیفیسیل (C. diff)
- اشریشیا کلی (E. coli)
- بیماری دست، پا و دهان
- شپش سر
- آنفولانزا
- نورویروس
- ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)
- راینوویروس (مرتبط با سرماخوردگی)
- عفونت های پوستی استافیلوکوک
- استرپتوکوک
مهم است که به کودکان خود آموزش دهید که اسباب بازی ها و اشیاء را در دهان خود قرار ندهند و خودتان از انجام این کار خودداری کنید (مانند جویدن مداد).
دهان خود را بپوشانید
بهداشت خوب شامل روش قدیمی پوشاندن دهان هنگام سرفه یا عطسه است.
بسیاری از عفونتهای تنفسی توسط قطراتی پخش میشوند که میتوانند افراد نزدیک را آلوده کنند. برخی دیگر از طریق انتقال هوا منتشر می شوند که در آن ذرات ریز آئروسل می توانند مسافت های طولانی تری را طی کنند تا دیگران را آلوده کنند.
خطر ابتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی که در آن ذرات ویروسی یا باکتریایی عمدتاً در بینی و گلو قرار دارند، بیشتر است. و حتی برخی از عفونتهای دستگاه تنفسی تحتانی مانند سل میتوانند در هنگام سرفه سرایت کنند.
برای جلوگیری از گسترش عفونتهای تنفسی، CDC توصیه میکند به جای استفاده از دستهای برهنه، دهان خود را با بازو، آستین یا خمیده آرنج خود بپوشانید.
واکسن بزنید
سیستم ایمنی بدن شما به گونه ای طراحی شده است که “حافظه” عفونت های قبلی را داشته باشد و در صورت بازگشت پاتوژن، پاسخ سریع (به شکل آنتی بادی های خاص، سلول های B یا سلول های T) را ممکن می سازد.
واکسیناسیون کم و بیش همین کار را انجام می دهد، بدن را در معرض یک شکل ضعیف یا کشته شده پاتوژن قرار می دهد تا همان سلول های دفاعی تولید شوند.
دریافت واکسن های مورد نیاز شما و اطرافیانتان را از عفونت و بیماری محافظت می کند. این یک برنامه توصیه شده برای کودکان و همچنین لیستی از واکسن ها و واکسن های تقویت کننده توصیه شده برای بزرگسالان (از جمله واکسن سالانه آنفولانزا) است.
کاهش خطر ابتلا به بیماری عفونی بعد از رابطه جنسی
برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی بعد از رابطه جنسی، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- استفاده از وسایل مانند کاندوم (پروتکتور) در هر بار رابطه جنسی: استفاده از کاندوم میتواند از انتقال عفونتهای جنسی مانند هرپس، سیفیلیس، هپاتیت B و C، همچنین اچآیوی (HIV) جلوگیری کند.
- انتخاب شریک جنسی به دقت: از ارتباط جنسی با افرادی که قبلاً عفونت جنسی داشتهاند یا رفتارهای خطرناک دارند، پرهیز کنید.
- آزمایشهای مرتب و بررسی عفونتهای جنسی: برای حفظ سلامتی جنسی خود، منظماً آزمایشهای عفونتهای جنسی مانند هرپس، سیفیلیس، گونوره، کلامیدیا و HIV را انجام دهید.
- مراقبت از بهداشت شخصی: انجام عملیات بهداشتی مانند شستشوی دستها قبل و بعد از رابطه جنسی، استفاده از ابزارهای پاک و سالم (مانند کاندوم)، و همچنین تمیز نگه داشتن مناطق حساس بدن میتواند از انتقال عفونتها جلوگیری کند.
- اطلاعات به روز: همیشه اطلاعات به روز درباره بیماریهای عفونی جنسی و روشهای جلوگیری از آنها را دنبال کنید تا بتوانید تصمیمات بهتری برای حفظ سلامتی خودتان بگیرید.
به طور کلی، توجه به بهداشت جنسی، انتخاب شریکان با دقت، و استفاده از وسایل محافظتی در هر بار رابطه جنسی میتواند به شما کمک کند تا خطر ابتلا به بیماریهای عفونی را کاهش دهید. یکی از عللی که می تواند بسیار در پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی است توجه به علائم و نشانه های آن است که می توان در این امر بسیار مفید باشد برای مثال سوزش ادرار بعد از نزدیکی می تواند یکی از این علائم باشد در ادامه به تفضیل در این باره توضیح خواهیم داد.
علت سوزش ادرار بعد از نزدیکی ممکن است به عوامل مختلفی برگردد، از جمله عوامل فیزیولوژیکی، عفونتها، یا مشکلات اندوکرین. در اینجا چند دلیل ممکن برای این عارضه ذکر شده است:
- عفونت ادراری (UTI): این یکی از شایعترین عوامل سوزش ادرار پس از نزدیکی است. باکتریها وارد مجاری ادراری میشوند و التهاباتی را ایجاد میکنند که باعث سوزش و درد میشود.
- التهاب پروستات (Prostatitis): در مردان، التهاب پروستات میتواند به سوزش ادرار پس از نزدیکی منجر شود.
- عوامل هورمونی: تغییرات هورمونی ممکن است باعث افزایش حساسیت و التهاب در مناطق حساس بدن شود، که میتواند سوزش ادرار را ایجاد کند.
- آلرژیها یا حساسیتها: برخی افراد ممکن است به مواد خاصی که در محصولات ضد عفونی کننده یا ضد بارداری استفاده میشود، حساسیت داشته باشند که باعث سوزش ادرار میشود.
- صدمات جراحی یا تروما: صدماتی که به مناطق مجاور یا داخلی دستگاه ادراری وارد شود ممکن است باعث سوزش ادرار شوند.
در هر صورت، اگر با این مشکل مواجه هستید، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیقتری از مشکل شما بدهد و درمان مناسب را تجویز کند.